ATTRACTIES IN AMSTERDAM

 

Een dag in Amsterdam is eigenlijk veel te kort, omdat er ontzettend veel te doen is. Hoewel Amsterdam in vergelijking met andere wereldsteden niet heel groot is, is er wel net zoveel te doen.

Daarom is het verstandig om als je naar Amsterdam wilt er een paar dagen voor uit te trekken, zodat je niet de kans loopt om een deel te missen wegens tijdgebrek. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om wel maar één dagje te gaan, maar dan moet je van tevoren goed weten wat je wilt gaan doen en hoeveel tijd alles kost. Op die manier kun je toch optimaal profiteren van je dag in Amsterdam. Hoe lang je er ook bent, alle onderstaande attracties zijn een absolute aanrader tijdens je bezoek aan Amsterdam.

Cruises

Een goede manier om veel van Amsterdam te kunnen zien in een korte tijd, is door het maken van een cruise. Een cruise houdt in dat je met een rondvaartboot over de grachten van Amsterdam vaart terwijl je van de medewerkers een uitgebreide uitleg krijgt over alles wat er langs de route te zien is. Een cruise is misschien wel de beste manier om Amsterdam te ontdekken, omdat er op het water geen file is, je langs alle hoogtepunten komt, je niet zelf hoeft te zoeken waar je heen moet en je ook nog eens alles zittend kunt doen.

Dit maakt een cruise ook zeer geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of die minder tijd hebben; je kunt een cruise bijvoorbeeld combineren met een lunch of diner. Er zijn een aantal cruises die goed bekend staan in Amsterdam, maar uiteraard zijn er daarnaast nog veel meer mogelijkheden. Hieronder staan de beste en meest bijzondere cruises van Amsterdam beschreven.

 • Sightseeing Cruise
  Deze cruise, die een uur duurt, brengt je langs alle bekende plekken in Amsterdam, zoals het Anne Frankhuis. Je vaart door de meest bekende grachten van Amsterdam in een luxe boot met glazen dak, zodat je alles goed kunt zien.
 • Amsterdam City Canal Cruise
  Deze cruise duurt ongeveer 75 minuten en is een uitgebreidere versie van de Sightseeing Cruise. De audio is beschikbaar in 19 talen, waardoor iedereen aan deze cruise deel kan nemen.
 • Amsterdam Canals Pizza Cruise
  Een leuke cruise om te doen tijdens etenstijd is de Pizza Cruise. Tijdens deze cruise, die anderhalf uur duurt, vaar je langs de mooiste plekken van de stad terwijl je geniet van een heerlijke pizza. Bovendien zit al het drinken bij de prijs inbegrepen, zodat je een bijzonder diner hebt wat je niet snel in een andere stad zal kunnen vinden.
 • Amsterdam Light Festival Cruise
  Als je op zoek bent naar een cruise in de avond, dan is de Amsterdam Light Festival geschikt voor jou. Naast dat je in anderhalf uur langs de gewoonlijke hoogtepunten vaart, is er ook een lichtfestival waarbij je vele lichtkunstwerken kunt zien.
 • Nederlandse wijn en kaas kaarslicht cruise
  Een cruise om te ontspannen is deze cruise absoluut. Je vaart twee uur lang door Amsterdam onder het genot van heerlijke wijn en Nederlandse kaas. Bovendien is het buiten al donker en wordt de verlichting geregeld door kaarslicht. Romantischer dan dit wordt het bijna niet.

Vondelpark

Bij mooi weer is een dag in het Vondelpark misschien wel het beste wat je in Amsterdam kunt doen. Het Vondelpark is het grootste park van Amsterdam en altijd vol met Amsterdammers die genieten van de zon en elkaar. In het Vondelpark staan meerdere standbeelden die je kunt bezichtigen, zoals van de Nederlandse dicht Vondel, waar het park naar vernoemd is, en een abstracte vis van baksteen van Pablo Picasso.

Naast dat je lekker in het gras kunt zitten en een rondje kunt lopen, kun je ook fietsen huren in het Vondelpark. Op die manier kun je op een typisch Amsterdamse manier het Vondelpark bekijken. Er zitten ook een aantal restaurants in het park, waardoor je er ook prima kunt lunchen en dineren.

Theater Amsterdam

Bij Theater Amsterdam kun je terecht voor bijzonder shows. Zo heeft er een hele tijd de voorstelling Anne gespeeld, over het leven van Anne Frank. Het theater ligt bij de Houthavens aan het IJ, wat vlakbij het centrum van Amsterdam is.

Er is niet alleen een theaterzaal, ook is er een goed restaurant waar je heerlijk kunt eten. Theater Amsterdam is af te huren, waarbij zowel de theaterzaal als het restaurant als het hele gebouw afgehuurd kunnen worden. Als er hier een voorstelling speelt, is het zeker de moeite waard om die bij te wonen.

Pub Crawl in Amsterdam

Een hele andere manier om Amsterdam te zien is aan de hand van een georganiseerde Pub Crawl. Voor maar 18 euro ga je met een groep verschillende bars in verschillende wijken van Amsterdam af, waarbij elk eerste drankje in de bar gratis is. Bij een Pub Crawl in Amsterdam kun je kiezen uit twee verschillende ervaringen.

Zo kun je in het uitgaansgebied rond het Leidseplein blijven, waar je het Amsterdamse nachtleven van de gemiddelde toerist ontdekt. Ook is het mogelijk om op Pub Crawl te gaan in het Red Light District, om een hele andere kant van Amsterdam te zien. Bij beide ervaringen eindig je de Pub Crawl in een club, waar je tot in de late uurtjes van de nacht heerlijk kunt dansen.

Food Tour met een inwoner van Amsterdam

Als je altijd al benieuwd bent geweest naar typisch Nederlands eten maar je niet zo goed weet waar je dat kunt vinden, dan is een Food Tour onder begeleiding van een inwoner van Amsterdam een aanrader.

In 2,5 uur leer je alles over de Nederlandse keuken en hoe die beïnvloed is door allerlei andere landen, zoals de voormalige kolonies van Nederland. Je krijgt allerlei lekkere dingen te proeven, zoals stroopwafels en kaas, maar ook Nederlands bier staat op de planning. Aan het eind van de Food Tour heb je alles geleerd over Nederlands eten en weet je precies wat je in je koffer moet stoppen om mee naar huis te nemen.

De Dam

De Dam is het meest bekende plein van heel Amsterdam. Dat is natuurlijk niet voor niets, er is genoeg te doen en te zien. Op de Dam zelf staat het Nationale Monument voor alle slachtoffers van zinloos geweld en de oorlogen die gevoerd zijn en nog gevoerd worden. Ook de Nieuwe Kerk en het Koninklijk Paleis zijn op de Dam te vinden. Vroeger, tot in de negentiende eeuw, diende de Dam ook daadwerkelijk als dam tussen de waterpartijen. Daar komt de naam dan ook vandaan. Omdat er zoveel mensen over de Dam lopen, is het erg leuk om langs de kant te gaan zitten en gewoon mensen te kijken. Ook zijn er genoeg mogelijkheden om te winkelen en de eten op de Dam, waaronder ’t Nieuwe Kafé. Hier kun je goed ontbijten en lunchen terwijl je midden op de Dam zit en alles goed kunt overzien.

Speeltuin Amstelpark

Als je met kinderen in Amsterdam bent, is het natuurlijk altijd leuk om een dag naar een speeltuin te gaan. De leukste speeltuin in Amsterdam is Speeltuin Amstelpark. Deze speeltuin ligt vlakbij station Amsterdam Amstel, waardoor je er gemakkelijk met het openbaar vervoer kunt komen. Je kunt er gratis naar binnen.

De attracties werken met munten die je overal in de speeltuin kunt kopen. Glijbanen en schommels zijn wel gratis. Bovendien is de speeltuin elke dag van het jaar geopend, wat voor de kinderen natuurlijk extra leuk is.

Artis

Dat Amsterdam alles heeft, is wel duidelijk. In het centrum van Amsterdam is namelijk zelfs een dierentuin te vinden. In dierentuin Artis zijn wel 900 verschillende dieren te vinden. Het is een hele grote en ruim opgezette dierentuin, waardoor je je er prima een hele dag kunt vermaken. Er zijn ook voldoende eetgelegenheden in het park. Artis is altijd open, in de winter van 9 tot 17 en in de zomer van 9 tot 18. Toegangskaartjes kosten 21,50 per stuk.

Keizersgracht

De Keizersgracht, een van de drie hoofdgrachten van Amsterdam, is de wijdste gracht van Amsterdam; hij is namelijk 31 meter wijd. Langs de kade zijn veel dingen te zien, zoals het Homomonument en het Stadsarchief. Je kunt langs het water lopen of een bootje huren en over de Keizersgracht varen.

Red Light District Tour

Een bekend deel van Amsterdam is het Red Light District of, zoals het in de volksmond bekend staat, de Wallen. Je kunt natuurlijk op eigen houtje over de Wallen gaan lopen, maar de kans is groot dat je dan niet veel leert over de geschiedenis van dit gebied. Met een Red Light District Tour leer je alles wat er te weten valt over de Wallen.

Tijdens een tour van twee uur leer je niet alleen over de wallen, je krijgt ook typische Nederlandse snacks te eten, zoals kroketten en stroopwafels. Ook leer je over de Nederlandse wetten die bepalen wat wel en niet legaal is, zoals prostitutie en coffee shops. Deze tour is absoluut een aanrader als je je wilt verdiepen in een deel van Amsterdam waar veel vooroordelen over zijn en maar weinig mensen de feiten van kennen.