TOP RESTAURANTS IN AMSTERDAM

 

In Amsterdam zijn ontzettend veel restaurants, waardoor de keuze vaak lastig is. Om de keuze wat te vergemakkelijken, staan hieronder tien restaurants op een rij waar het eten altijd heerlijk is. Voor iedereen is er een geschikt restaurant te vinden, of je nou meerdere gangen wilt eten of één gerecht. Ook voor mensen met speciale eetwensen zijn er genoeg opties in Amsterdam. In de onderstaande lijst staan ook restaurants waar enkel vegetarisch of veganistisch eten geserveerd wordt. Je hoeft dus niet lang te zoeken, met een restaurant uit deze lijst zit je altijd goed.

Moeders Restaurant

Bij Moeders Restaurant kun je de klassieke Hollandse keuken proeven zoals die, de naam zegt het al, ook door moeders gemaakt wordt. Alle Hollandse klassiekers staan op het menu, van stamppot boerenkool met worst tot een Indische rijsttafel. Moeders Restaurant is gevestigd aan de Rozengracht, op zo’n 10 minuten lopen van de Dam. Een leuk detail in het restaurant is de Wall of Fame. Volgens het restaurant is elke moeder een heldin, dus als je een foto van je moeder meebrengt hangen zij hem op de Wall of Fame. Er zijn losse gerechten verkrijgbaar maar ook menu’s. Een driegangenmenu kost gemiddeld 28 euro, een hoofdgerecht gemiddeld 17 euro. Moeders Restaurant is zeven dagen per week open, dus je kunt er altijd terecht voor een heerlijke maaltijd. Een leuk feitje om te weten is dat alle borden en bestek verschillend zijn; bij de opening in 1990 werd aan alle gasten gevraagd om hun eigen bord en bestek mee te nemen en die worden nog steeds gebruikt. Voor meer informatie, zie www.moeders.com.

Restaurant Classico

Voor een authentieke Italiaanse maaltijd moet je bij Restaurant Classico zijn. Dit restaurant ligt in Oud Zuid, vlakbij het Vondelpark. Na een rustige wandeling door het Vondelpark is Restaurant Classico dus de ideale locatie voor een uitgebreid diner. In het restaurant waan je je even in Italië. Een voorgerecht kost gemiddeld 14 euro, pasta kost gemiddeld 17 euro en een hoofdgerecht kost ongeveer 23 euro. Ze hebben uiteraard ook een assortiment typisch Italiaanse desserts, zoals tiramisu en panna cotta. Voor ieder is er dus wat wils. Restaurant Classico is elke dag geopend voor het diner. Je kunt er ook lunchen, maar alleen op reservering. Voor de hele menukaart en foto’s van het restaurant kun je terecht op www.classicoamsterdam.nl.

Restaurant Zaza’s

Voor een unieke ervaring ga je naar Restaurant Zaza’s. Het motto van dit restaurant is ‘Absolutely fabulous, darling!’ en dat is niet voor niets. Bij Restaurant Zaza’s wordt je compleet in de watten gelegd, vanaf het moment dat je binnenkomt tot je weer weggaat. Het restaurant ligt in de gezellige buurt De Pijp, vlakbij het Rijksmuseum. Er zijn maar 12 tafels in het restaurant, waardoor de bediening alle tijd voor je heeft. Wel is het daarom aan te raden om van tevoren te reserveren. Voorgerechten kosten ongeveer 11 euro, hoofdgerechten ongeveer 21. Ook met groepen kun je prima bij Restaurant Zaza’s eten, er is een speciaal groepsmenu van 35,50 per persoon waar iedereen van onder de indruk zal zijn. Het eten is een mix van Aziatische, Franse en Mediterrane invloeden. Voor reserveringen en het volledige menu kun je kijken op www.zazas.nl.

Restaurant Vinkeles Amsterdam

In Amsterdam zitten ook een aantal restaurants die gewaardeerd zijn met een Michelinster. Restaurant Vinkeles Amsterdam is er daar één van. Onder leiding van chef Dennis Kuipers worden er de mooiste gerechten geserveerd uit de moderne Franse keuken. In het restaurant wordt uitsluitend met seizoen producten gewerkt. Een achtgangenmenu kost 130 euro, een bijpassend wijnarrangement 85 euro. Vinkeles is gevestigd in een uniek pand. Vanaf 1787 tot 1811 was in het pand een bakkerij gevestigd. Pas in 1975 werd de bakkerij weer ontdekt en is het pand opnieuw in gebruik genomen. Sinds 2006 is Restaurant Vinkeles er gevestigd. Het restaurant is open van dinsdag tot en met zaterdag voor het diner. Er is ook de mogelijkheid tot private dining met maximaal 14 personen en een chef’s table voor twee personen. Om te reserveren kun je terecht op de website van Restaurant Vinkeles, www.vinkeles.com.

Restaurant d’Vijff Vlieghen

Een restaurant wat eruit ziet alsof het in de zeventiende eeuw gedecoreerd is en niet meer aangepast is. In Restaurant d’Vijff Vlieghen zit het goud aan de muren, evenals vier etsen van Rembrandt van Rijn. In totaal zijn er negen verschillende eetzalen in het restaurant die allemaal op hun eigen unieke manier zijn ingericht. Restaurant d’Vijff Vlieghen wordt ook wel een culinair museum genoemd, omdat er zoveel te zien is uit de Gouden Eeuw. Het eten wordt New Dutch Cuisine genoemd, wat een combinatie is van de moderne Franse keuken met Nederlandse invloeden en Nederlandse seizoen producten. Een luxe vijfgangenmenu kost 89,95, maar ook voor enkel een hoofdgerecht kun je hier terecht. Een hoofdgerecht kost gemiddeld 26,50. Op de website van het restaurant, www.vijffvlieghen.nl, is meer informatie te vinden.

De Silveren Spiegel

De Silveren Spiegel is gevestigd in twee panden met trapgevels uit 1614. Er wordt de fijne Hollandse Keuken geserveerd. Het restaurant ligt op loopafstand van station Amsterdam Centraal. De Silveren Spiegel wordt gerund door de familie van der Hoff; Yves van der Hoff is de chefkok. Een zesgangenmenu kost 65 euro, met een wijnarrangement kost het 116 euro. Naast dat de Hollandse Keuken geserveerd wordt, worden er ook exclusief Hollandse producten gebruikt, zoals Texels lam. Bij de Silveren Spiegel wordt gewenst dat je je gepast kleedt, dus dat je niet in een spijkerbroek en T-shirtje naar binnen loopt. Omdat het een populair restaurant is, is het aan te raden om van tevoren een reservering te maken. Hiervoor kun je terecht op www.desilverenspiegel.com.

Wagamama Rembrandtplein

Voor een gezonde, goed vullende en snelle hap kun je terecht bij Wagamama Rembrandtplein. Oorspronkelijk komt het Wagamama-concept uit Londen, waar de Aziatische gerechten al snel razend populair werden. Ook in Nederland is Wagamama een populair restaurant. Bijna dagelijks worden de gerechten geëvalueerd en wordt gekeken of en hoe het beter kan. Dat is de belangrijkste visie van Wagamama. Voor gemiddeld 15 euro koop je een stomende kom ramen, curry of donburi. Eten doe je aan lange tafels, waardoor je al snel een praatje aanknoopt met de mensen die naast je zijn komen zitten. Bij Wagamama Rembrandtplein kun je ook eten afhalen en eten laten bezorgen. Voor alle gerechten en het Wagamama woordenboek kun je terecht op www.wagamama.nl.

Golden Temple Vegetarisch Restaurant

Bij het Golden Temple Vegetarisch Restaurant wordt uitsluitend vegetarisch en veganistisch eten geserveerd. Het restaurant is vernoemd naar een Sikh tempel in India. Die tempel heeft vier deuren, wat betekent dat iedereen, welke religie je ook aanhangt, daar welkom is. Ook wordt er in die tempel elke dag gekookt voor wel 100.000 mensen. De gerechten die geserveerd worden bij het Golden Temple Vegetarisch Restaurant hebben als doel de echte behoeften van het menselijk lichaam te vervullen. Uit deze ideologie komt ook voort dat vlees, vis en eieren geen noodzakelijk onderdeel van het dieet zijn. In dit restaurant worden allerlei verschillende gerechten geserveerd, van pizza en nachos tot Indiase curries. Gerechten kosten tussen de 9 en 20 euro. Het restaurant ligt vlakbij Carré. Voor meer informatie over het restaurant en de andere activiteiten die ze organiseren, kun je kijken op http://www.restaurantgoldentemple.com.

De Bolhoed

Bij restaurant De Bolhoed wordt exclusief vegetarisch en veganistisch eten geserveerd, wat dit een uitstekende keuze maakt voor vegetariërs. De Bolhoed ligt aan de Prinsengracht, vlakbij het Anne Frankhuis en op zo’n 15 minuten lopen van station Amsterdam Centraal. Het restaurant heeft een vrolijk interieur vol met kunst van lokale schilders. Het restaurant is open voor zowel de lunch als het diner. Een salade kost gemiddeld 10 euro, een menu zo’n 25 euro. Met name de desserts zijn hier ontzettend lekker en een absolute aanrader. Je kunt dan ook maar beter vroeg op de avond komen, zodat je nog volop keuze hebt. Ook is het aan te raden om vooraf te reserveren, omdat het een erg populair vegetarisch restaurant is en vaak ’s avonds vol zit. De Bolhoed heeft geen website, dus om een reservering te maken kun je bellen naar +3120 626 1803.

YAY Health Store & More

Als je enkel raw en veganistisch eten eet, ben je helemaal op je plek bij YAY Health Store & More. Naast dat er yogalessen en foodworkshops worden gegeven, kun je er elke dag terecht voor al je maaltijden. Van ontbijt tot diner, van sap tot snack, alles is verkrijgbaar bij YAY Health Store & More. In dit restaurant werken ze enkel met natuurlijke, ongekookte, onbewerkte en verse producten.

Volgens de ideologie die YAY Health Store & More aanhangt, gaan met het koken van voedsel alle goede vitaminen en mineralen verloren. In de bijbehorende winkel achter het restaurant zijn ook allerlei producten verkrijgbaar, van raw chocoladerepen tot stropdassen. Al deze artikelen zijn milieubewust en duurzaam gemaakt. Voor veganisten is dit dus een absolute must-go, omdat je alle artikelen en maaltijden kunt kopen zonder dat je je hoeft af te vragen of het veganistisch is. Voor meer informatie over YAY Health Store & More kun je kijken op www.yayamsterdam.nl.