Op rondreis door Bali – wat je écht moet zien!

Afgelopen zomer heb ik via Footprint Travel een rondreis Bali geboekt. Ik heb zelf mijn vakantie samengesteld en heb ervoor gekozen om twee weken lang Bali te ontdekken. Hierbij heb ik op drie verschillende plaatsen overnacht. Na elke 4 dagen ben ik doorgetrokken naar de volgende plek. Zo had ik genoeg tijd over om actief op pad te gaan naar alle leuke plekken in en rondom het dorp en tegelijkertijd had ik af en toe tijd om lekker van de zon te genieten aan het strand of zwembad. In dit blog wil ik jullie graag wat meer vertellen over mijn reis.

Candidasa

Mijn reis begon in Candidasa. Dit is een heel klein dorp aan de oostkust van Bali. Dit is van oorsprong een vissersplaats en begint langzaamaan ontdekt te worden door toeristen. Zelf heb ik er tijdens mijn tijd amper toeristen gezien en daarom raad ik iedereen aan deze plek te bezoeken! Hier ontsnap je namelijk echt aan de drukte van andere dorpen zoals Kuta of Sanur. Ik heb Candidasa als eerste verkent door een fiets te huren en zo ben ik zelf door de omgeving gaan fietsen. Tijdens mijn tocht ontmoette ik een lokale gids en heb met hem afgesproken dat hij mij de volgende dag de omgeving zou laten zien. Een gids huren inclusief vervoer is al mogelijk vanaf €20,- en is een ideale manier om goedkoop de omgeving te ontdekken. Met mijn gids heb ik vervolgens de koninklijke paleizen in Amlapura en Klungkung bezocht. Ook ben ik langs het waterpaleis Tirta Gangga gegaan. Dit is een heel mooi paleis wat gebouwd is in opdracht van de laatste koning van Karangasem.

Ubud

Na mijn dagen in Candidasa ben ik naar Ubud gegaan. Ubud ligt centraal gelegen op het eiland en staat ook wel bekend als cultureel centrum van Bali. In Ubud kan je echt heerlijk eten. Ik kan je Waroeng Bernadette zeker aanraden! Hier maken ze de beste Randing. Naast het heerlijke eten is het ook echt de moeite waard om de rijstvelden van Tegalalang op te zoeken. Ik heb een wandeling gemaakt door deze rijstvelden en bovenaan de rijstvelden heb je echt een fantastisch uitzicht. Ook de rijstterrassen van Jatiluwih zijn erg indrukwekkend. Deze zijn zelfs nog groter dan degene in Tegalalang. Naast het eten en de rijsterrassen kan je het natuurlijk niet laten om geen culturele plekken te ontdekken rondom Ubud. Ik ben bijvoorbeeld naar de watertempel van Tita Empul geweest die bekend staat om haar heilige water. Mijn laatste dag in Ubud ben ik naar Monkey Forrest geweest. Dit is een prachtig bos waar apen leven. Mocht je dit bos ook willen bezoeken raad ik je wel aan goed op je spullen te letten en geen eten in je tas te stoppen. De apen zijn namelijk erg brutaal ?

Travel

Binnenkort een mannenweekend op de planning staan?

Wij geven tips voor leuke activiteiten én kleding! Eindelijk heb je een weekendje met je vrienden gepland. Heerlijk even weg met z’n allen en tijd voor échte mannenactiviteiten. Weet je al waar de reis naar toe gaat maar nog niet wat je gaat doen en welke kleding je mee moet nemen? Lees dan snel verder! Wij […]

Read More
Travel

De nationale parken van Tanzania die u moet bezoeken!

Bent u van plan op safari te gaan in Tanzania? Lees dan snel verder, want in dit artikel lichten wij namelijk toe welke nationale parken er allemaal zijn in Tanzania. 1.    Arusha national park National park Arusha staat het meest bekend om de vulkaan Meru met een hoogte van bijna 5000 meter en wordt vaak […]

Read More
Travel

Sri Lanka: Ella in de bergen

In mijn reisverslag over mijn rondreis door Sri Lanka was ik gebleven bij de adembenemende treinreis door het binnenland! Eenmaal aangekomen in het bergdorpje Ella kom je terecht in het backpackersdorp van Sri Lanka. Hier vind je veel leuke eetbarretjes en kan je gerust een paar dagen blijven. Ook kan je hier een lokale kookworkshops […]

Read More