De nationale parken van Tanzania die u moet bezoeken!

Bent u van plan op safari te gaan in Tanzania? Lees dan snel verder, want in dit artikel lichten wij namelijk toe welke nationale parken er allemaal zijn in Tanzania.

1.    Arusha national park

National park Arusha staat het meest bekend om de vulkaan Meru met een hoogte van bijna 5000 meter en wordt vaak beklommen. Niet alleen Mount Meru is de moeite waard om te bezoeken in dit park maar ook de verschillende soorten exotische vogels die er in het tropisch regenwoord te spotten zijn. Dit kleine park heeft namelijk meer dan 400 soorten vogels. Naast de exotische vogels is er in dit park ook de zeldzame zwart-witte colobus aap te bewonderen.

2.    Lake Manyara National Park

Lake Manyara National park staat bekend om haar beeldschone natuur en tropische vogels en spelende apen. In dit park heeft u grote kans om oog in oog te staan met olifanten in het zogenaamde woodland landschap. Maar het park staat het meest bekendst om de hippo pool, waar veel nijlpaarden te vinden zijn.

3.    Ngorongoro Conservation Area

De Ngorongoro Conservation Area is ook wel het gebied rondom de krater en is een van de meest populaire bestemmingen van reizigers. Zo vindt u in de meest dicht begroeide Ngorongoro veel dieren. Eenmaal afgedaald in de krater bodem is er een prachtige uitzicht waarin je omringd wordt door de mooiste dieren en natuur. Op de kratervloer zijn de meeste wilde dieren van afrika te vinden doordat de krater rijk is aan voedsel voor de dieren.

Travel

Binnenkort een mannenweekend op de planning staan?

Wij geven tips voor leuke activiteiten én kleding! Eindelijk heb je een weekendje met je vrienden gepland. Heerlijk even weg met z’n allen en tijd voor échte mannenactiviteiten. Weet je al waar de reis naar toe gaat maar nog niet wat je gaat doen en welke kleding je mee moet nemen? Lees dan snel verder! Wij […]

Read More
Travel

Sri Lanka: Ella in de bergen

In mijn reisverslag over mijn rondreis door Sri Lanka was ik gebleven bij de adembenemende treinreis door het binnenland! Eenmaal aangekomen in het bergdorpje Ella kom je terecht in het backpackersdorp van Sri Lanka. Hier vind je veel leuke eetbarretjes en kan je gerust een paar dagen blijven. Ook kan je hier een lokale kookworkshops […]

Read More
Travel

Op rondreis door Bali – wat je écht moet zien!

Afgelopen zomer heb ik via Footprint Travel een rondreis Bali geboekt. Ik heb zelf mijn vakantie samengesteld en heb ervoor gekozen om twee weken lang Bali te ontdekken. Hierbij heb ik op drie verschillende plaatsen overnacht. Na elke 4 dagen ben ik doorgetrokken naar de volgende plek. Zo had ik genoeg tijd over om actief op pad […]

Read More