Sri Lanka: Ella in de bergen

In mijn reisverslag over mijn rondreis door Sri Lanka was ik gebleven bij de adembenemende treinreis door het binnenland! Eenmaal aangekomen in het bergdorpje Ella kom je terecht in het backpackersdorp van Sri Lanka. Hier vind je veel leuke eetbarretjes en kan je gerust een paar dagen blijven. Ook kan je hier een lokale kookworkshops doen, ik heb deze gedaan bij Matey Hut. Daarbij heb ik vanuit hier de beroemde hike gedaan naar Little Adams Peak, deze was een stuk pittiger dan de vorige hike naar Lions Rock, maar zeker ook de moeite waard. Na deze hike kan je in het dorp terecht voor een goedkope massage, dat had ik ondertussen wel verdiend!

Week 3 & 4: Olifanten en de mooiste stranden in het zuiden

De dag na mijn heerlijke massage was ik klaar voor een nieuw avontuur en had ik een tour geboekt het natuurpark Udawalawe om olifanten te zien. Ik had nog nooit in het echt een olifant gezien en was echt onder de indruk van deze dieren. Bij Udawalawe zie je altijd olifanten en kan je ook erg dichtbij komen. Ook is er een kleine kans om luipaarden te spotten, maar meestal komen deze s ’nachts tot leven. Als je deze wilt zien kan je het beste vroeg in de morgen op safari gaan.

Hiriketiya

Toen werd het tijd om weer eens richting de kust te gaan en kwam ik aan in Hiriketiya, mijn absolute favoriet van Sri Lanka. Ik kwam hieraan met de bus (uitstappen in Dikwella) en werd meteen verliefd op de prachtige baai met azuurblauw water en de mega relaxte sfeer. Ook als je graag surft kan je hier de golven te lijf gaan. Ik ben hier 4 dagen gebleven en dat was zeker niet te lang. Ik sliep bij DOTS Bay house waarbij de dorm kamer een hutje van bamboe is met uitzicht op de zee. Als je hier niet slaapt is het alsnog een aanrader om te gaan eten of om te chillen. Wil je weer eens een keer wat Westers eten kan je dat doen bij Salt House.

Travel

Binnenkort een mannenweekend op de planning staan?

Wij geven tips voor leuke activiteiten én kleding! Eindelijk heb je een weekendje met je vrienden gepland. Heerlijk even weg met z’n allen en tijd voor échte mannenactiviteiten. Weet je al waar de reis naar toe gaat maar nog niet wat je gaat doen en welke kleding je mee moet nemen? Lees dan snel verder! Wij […]

Read More
Travel

De nationale parken van Tanzania die u moet bezoeken!

Bent u van plan op safari te gaan in Tanzania? Lees dan snel verder, want in dit artikel lichten wij namelijk toe welke nationale parken er allemaal zijn in Tanzania. 1.    Arusha national park National park Arusha staat het meest bekend om de vulkaan Meru met een hoogte van bijna 5000 meter en wordt vaak […]

Read More
Travel

Op rondreis door Bali – wat je écht moet zien!

Afgelopen zomer heb ik via Footprint Travel een rondreis Bali geboekt. Ik heb zelf mijn vakantie samengesteld en heb ervoor gekozen om twee weken lang Bali te ontdekken. Hierbij heb ik op drie verschillende plaatsen overnacht. Na elke 4 dagen ben ik doorgetrokken naar de volgende plek. Zo had ik genoeg tijd over om actief op pad […]

Read More